Portfolio
-


Filter your result by:


Warwick Mall

Warwick Mall - Cheadle

£2.2m

This mix-use development in Greater Manchester involved the demolition of the existing Warwick Mall for the construction of 15 apartments and retail units over three storeys. Utilising brickwork with a curtain walling SAPA system, areas of the building were clad with a Bauclad system. With a suspended concrete roof construction, the development is also host to an external amenity deck with landscaping on the first floor.


The Co-operative

The Co-operative - Alsager

£3.3m

This new build project for The Co-operative created a 20,000 sq ft supermarket with four additional retail units and car parking facilities. Rated BREEAM ‘Very Good’, Pochin’s was also responsible for highway works and the installation of a children’s play area.


Ruthin Craft Centre

Ruthin Craft Centre - Denbighshire

£3.3m

Consisting of six self contained studio workshops, multiple adaptable gallery spaces, retail, residency, education and tourist information areas, the Ruthin Craft Centre is a complex mixed use development. As such, Pochin’s rebuild of the Centre required it to design and construct flexible spaces. In addition, Pochin’s designed a progressive, zinc-clad roof to emulate the nearby Clwydian mountain range.


Paddock Row

Paddock Row - Chester

£3.1m

This redevelopment of Chester’s Grosvenor Shopping Centre included the strip out and remodelling of 14 retail stores, converting them into two larger retail units. A steel-framed extension to the existing first floor car park deck created another larger retail unit, with associate basement works. The total development area for the project, which also incorporated a new glazed atrium into the existing shopping centre, reached almost 35,000 sq ft.


Pepper Street

Pepper Street - Chester

£2.2m

As well as working on Chester’s Grosvenor Shopping Centre, Pochin’s was simultaneously responsible for remodelling the former retail premises of Habitat and Multi-York on Pepper Street to create a 25,000 sq ft dining development. The three-storey scheme incorporated an open roof terrace, and enabled the development of four new restaurants across two and three storeys. A former Methodist church, the scheme brought the original portico back into use.


Marks & Spencer

Marks & Spencer - Nantwich

£1.3m

The development of a new M&S Food store involved the construction of a 10,000 sq ft retail unit plus 22 car parking spaces. The building was constructed using a steel frame and partition walling and designed to achieve BREEAM ‘Very Good’. The building’s shape and angle was designed to maximise the amount of natural daylight entering the building to offer energy saving opportunities and reduce the life cycle running costs.